lauantaina, heinäkuuta 16, 2005

Säät

Viimeiset pari päivää on ollut sateista. Paikallisten mielestä sateet eivät ole olleet erityisen rankkoja, mutta kyllä ne minusta ihan kunnon kaatosateilta vaikuttavat. Maltan tuskin odottaa milloin sataa kunnolla. Sateet ovat onneksi hieman viilentäneet ilmaa.

Silmämääräisesti arvioiden katujen varsilla olevat vesikourut ja viemärit näyttävät olevan noin kymmenen kertaa järeämpiä kuin suomessa. Alueella sataa reilut parimetriä vuodessa, mikä on aika paljon. Tilastojen mukaan sateisimmat kuukaudet ovat huhti- ja marraskuu, mutta paikallisten mukaan sateet ovat melko tasaisia ympäri vuoden.

Vuoden keskilämpötila on noin 26 astetta. Yleensä lämpötila on 21 ja 33 asteen välillä. Kuumimman ja kylmimmän kuukauden ero on noin asteen sisällä vuosittaisesta keskiarvosta. Ympäristö ei siis juurikaan muutu vuodenaikojen välillä. Tarkkaa lämpötilaa on vaikea sanoa, sillä juuri missään ei ole lämpömittareita, eikä sillä ole väliä koska aina on kuitenkin kuumaa ja kosteaa. Tosin viime päivinä ilma on tuntunut jopa viileältä. Tähänkin näköjään tottuu. Sateet saisivat kyllä jo loppua tältä erää, sillä illalla on allasbileet, eikä ole kiva jos siellä kastuu.

Ei kommentteja: