torstaina, heinäkuuta 21, 2005

Kanta-asiakasalennus

Lounaalla meillä on usein tapana käydä eräässä läheisessä mamakissa. (Intialainen muslimiravintola) Näissä ruokapuoli pelaa varsin suurpiirteisesti. Esimerkiksi riisin seuraksi saa lappaa lihaa ja kastikkeita oman nälän mukaan. Vasta pöydässä tarjoilija käy sitten arvioimassa, että paljonko sitä tulikaan otettua ja kirjoittaa hinnan paperilappuun. Tämän paperin kanssa sitten mennään kassan kautta pois.

Intialainen ruoka on vähän saman tyyppistä kuin suomestakin saatava. Erilaisia vaihtoehtoja on vain enemmän, enkä ole maistanut niistä varmaan puoliakaan. Kiinalaisissa en ole juurikaan törmännyt samanlaisiin riisi-lihakastikeyhdistelmiin kuin suomessa saa tottua. Niissä ruoka on pääasiassa erilaisia nuudeleita ja keittoja. Yleensä ruoka on aika mausteista, mutta ei kuitenkaan mitään mitä ei voisi suuhunsa pistää.

Viimeaikoina olen toisinaan lounaalla saanut muutaman kymmenen senin alennuksen kassalla. Eilen tilasin annoksen, jonka nimeä en osaa kirjoittaa, mutta mukaan kuuluu erilaisia kastikkeita ilman lihaa. Juuri kun olin alkamassa syömään paikan omistaja(?) kävi hakemassa lautaseni pois ja kävi lappamassa siihen kolminkertaisen määrän kastiketta ja lihaa. Tänään meille sattui ilmeisesti uusi tarjoilija, joka laski hinnat tavalliseen tapaan, mutta omistaja kävi korjailemassa hintoja alaspäin ruokailun aikana. Kiinalainen työkaveri oli kateellinen, koska ei ole koskaan saanut alennusta yhdestäkään ravintolasta. Ilmeisesti olen jäänyt mieleen. En ole nähnyt ketään muuta valkoihoista siellä syömässä. Yleensä paikalliset yrittävät nyhtää valkoisilta ylihintaa, mutta mukava välillä näinkin päin. Suomessa saataisiin ottaa mallia tästä. Runsaan lounaan käypä hinta on noin euro.

Ei kommentteja: