perjantaina, heinäkuuta 22, 2005

新加坡共和国

新加坡共和国, joka tunnetaan myös nimellä சிங்கப்பூர் குடியரசு, on kaupunki, saari ja valtio, joka erosi Malesiasta vuonna 1965. Se sijaitsee Malakan niemimaan eteläkärjessä, niukasti pohjoisella pallonpuoliskolla. Maan lainsäädäntö on varsin tiukka. Purkan maahantuonti edes omaan kättöön sallittiin vasta muutama vuosi sitten. Roskittamisesta tai väärässä paikassa tupakoinnista seuraa S$1000 sakko, kadun ylittäminen muualta kuin erikseen merkitystä paikasta maksaa S$50. Kuolemantuomiota käytetään asukaslukuun nähden eniten maailmassa eikä kunnollisia vaaleja ei ole kai ollut koko valtion olemassaolon aikana. Ennenvanhaan epäsiistin näköiset miesmatkustajat saattoivat saada erityisen Suspected Hippy In Transport eli S.H.I.T-leiman passiinsa. Kaikesta edellä mainitusta huolimatta tai juuri siitä johtuen maa on yksi maailman rikkaimmista, siisteimmistä ja turvallisimmista valtioista. Sinnepä tieni siis vie.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei liity mitenkään itse tähän merkintään, mutta on jo pitemmän aikaa pitänyt muistaa kysyä, mitäs tämä blogisi nimi tarkoittaa suomen kielellä?

Hannu kirjoitti...

jaa-a, en enaa ihan tarkalleen muista, kun ei ole enaa sita kirjaa mista nuo sanat loysin. Jotenkin se liittyy vaelteluun/eksymiseen kuala lumpurissa. Olikohan jotain tyyliin "eksyksissa KL:ssa". Olen tosin alkanut epailemaan, tuo olisi indonesiaa. Kielioppi ei ainakaan voi olla oikein.