sunnuntaina, heinäkuuta 10, 2005

Kuukausi takana

Huomasin juuri, että ensimmäinen kuukausi on takana. Aika on mennyt todella nopeasti uuteen tutustuessa. Täällä törmää helposti asioihin, joita on tottunut pitämään itsestään selvyytenä ja samalla huomaa että täällä on asioita, joita kaipaisi Suomeenkin.Huono kuva, mutta uima-allasta sen pitaisi esittaaTuoreimpana esimerkkinä ulkoilmaelokuvateatterit ja viimeksi eilen olleet allasbileet ovat jotain, jota Suomessa en ole (pääasiassa sään takia) päässyt kokemaan. Expatien järjestämät tapahtumat ovat muutenkin mielenkiintoisia, koska niissä pääsee tapaamaan ihmisiä todella oudoista maista outoine ruokineen ja tapoineen. Esimerkiksi eilen allasalueelta lähdettyämme suuntasimme paikalliseen irkkupubiin, jossa sujuvasti tilasimme ruokaa naapurissa sijaitsevasta intilaisesta ravintolasta. Ei onnistuisi suomessa.

Tänään illallisesta vastasi puolalainen Jarek, joka oli saanut paketin kotimaastaan. Käytännössä illallinen oli tämän kämpän asukkaille myös aamupala ja lounas. (Kuunvaihteessa tulleet ranskalainen ja puolalainen tyttö jäivät siis hieman oletettua paria päivää pidemmäksi aikaa.) Puolalaiset ruuat olivat pääasiassa perunaan ja possuun pohjautuvia ruokia, joten se ainakin poikkesi normaalista täkäläisestä ruuasta. Mukaan kyllä sattui eräs saksan turkkilainen muslimi, jonka illallinen jäi possun takia aika vähäiseksi.

Sähköpostista huomaan, että eräs ideani oli herättänyt kiinnostusta ja sitä pitäisi jo demota käytännössä huomen aamulla. Olisi ehkä pitänyt pitää suunsa kiinni.

Ei kommentteja: