torstaina, heinäkuuta 14, 2005

Häät

Eilen sain yllättäen kutsun pomon sukulaisen häihin. Tai itseasiassa kyseessä oli vasta kihlajaiset ja joku toinen häitä edeltävä juhla. Varsinainen vihkiminen on kaiketi tänään. Normaalisti hinduhäät kestävät seitsemän päivää, mutta tehokkuutta korostaen nykyaikana juhlia yhdistellään ja häistä selvitään yleensä jo kolmessa päivässä.

Kihlajaisissa morsiammen käsiin maalataan henna-tatskoja ja meikataan. Homma oli järjestetty sindhi-perinteen mukaisesti, joka näkyi kuuleman erityisesti musiikin ja tanssin runsaassa määrässä. Ohjelmassa oli muun muassa kohtauksia Bollywood-musikaaleista sukulaisten esittämänä. Intialaiset perheet ovat hieman suurempia kuin kotosuomalaiset, joten paikalla oli noin 300 vierasta. Seuraavien päivien juhlissa vieraita on vähemmän.

Mielenkiintoinen kokemus. Söin jonkun monikätisen jumalan siunaamia sokerikiteitä, joten senkin puolen pitäisi nyt olla kunnossa. Naisilla oli päällään sarit ja miehilla erilaisia intialaisia pukuja. Vaatteissa oli kirkkaat värit ja paljon kimalletta ja kilinää. Jotain yhteistä suomalaisiinkin häihin kuitenkin löytyi: suurin osa miehistä oli takanurkassa baaripöydän ympärillä.

Ei kommentteja: