tiistaina, heinäkuuta 19, 2005

Kaupungin asukit

Perhonen ja vieraileva kissaTavallisen tylsä tiistai ja taas pitkä työpäivä. Mielenkiintoisin tapahtuma oli kai yöllä kun kämpässä asuva Aneta heräsi keskellä yötä kummalliseen ääneen. Äänen aiheutti keskellä huonetta sijaitsevan pöydän päällä tuijottanut kulkukissa (kuvassa). Sama kissa on liikuskellut parvekkeella aikasempinakin iltoina. Niitä tuntuu olevan Bangsarin alueella useampiakin. Ilmesesti taloyhtiössä asuva australialainen nainen ruokkii niitä. Jostain syystä suurin osa kissoista, tämä mukaanlukien, on hännättömiä. Eivät ilmesesti syntyessään, mutta johonkin ne tuntuvat häntänsä hukkaavan.

Kaupungin eläimistö on muutenkin runsasta. Minun huoneen ikkunan alla on aamuisin kukkoja ja kanoja. Eivät kuitenkaan ilmesesti kenenkään lemmikkeinä. Moottoriteiden varsilla olen nähnyt myös kulkukoiralaumoja ja työmatkalla näin eräässä todella likaisessa joessa uiskentelevan reilun puolen metrin mittaisen liskon. Vähän joka paikassa sensijaan tuntuu olevan noin viiden sentin mittaisia gekkoja, jotka kuuleman syövät moskiittoja.

OtokatHyönteiset tuntuvat kasvavan täällä hieman kotoisia suuremmiksi. Perhoset joiden siipein kärkiväli lähentelee kymmentä senttiä, ovat tavallinen näky. Samoin kuin kaiketi juuri niitä pyydystävät lepakot. Niiden lisäksi olen löytänyt kengästäni muutaman sentin mittaisen torakan (kuvassa). Kyseinen otus oli aika äkäinen eikä pysähtynyt vielä ensimmäisesta iskusta. Kaupungissa on tropiikille tyypiseen tapaan moskiittoja. Malariaa levittäviä lajia ei pitäisi olla, mutta denguekuume on kuuleman mahdollista saada. Oireista tai niiden puutteesta päätellen en tälläiseen yksilöön ole törmännyt.

Ei kommentteja: