torstaina, heinäkuuta 28, 2005

Radio

Yritin tänään kuunnella töissä suomalaisia radiokanavia. Taajuus.fi on palvelu, joka tarjoaa muutaman kotimaisen radiokanavan kuunneltavaksi. Ei kuitenkaan yhtään minua erityisesti kiinnostavaa, mutta jotain silti. Suurin osa suomen kanavista ei tarjoa ohjelmiaan netissä kuunneltavaksi korkeiden teostomaksujen takia. Samasta syystä esimerkiksi suomen takseissa ja partureissa maksetaan ekstraa, jos edes radio on päällä. Uskomatonta, mutta teoston kiusanteko vaikuttaa myös tänne asti. Taajuus.fi ei salli kuuntelua suomen ulkopuolelta korkeiden teostomaksujen vuoksi. En sinänsä vastusta tekijänoikeusmaksuja, annettakoon artistille mikä hänelle kuuluu, mutta tämä alkaa vaikuttamaan jo kiusanteolta. Vaikea kuvitella kuinka suurista summista on kyse, jos muutama ulkomailla oleskeleva suomalainen välillä kuuntelee kotimaista radiokanavaa.

Aiheeseen liittyen huomasin illalla, että lähellä sijaitseva pieni DVD-putiikki sattui olemaan auki. Koko liike on noin yksiön kokoinen, mutta pitää sisällään usemman sadan eri elokuvan kokoelman, mukaan lukien myös pohjoismaisia elokuvia. Yhtään suomalaista en kuitenkaan löytänyt. Kansioissa on levyjen kansia, joita viedään kassalle. Näihin kansiin haetaan sitten takahuoneesta levyt. Hintaa tuli pienen tinkaamisen jälkeen 2,4 euroa/levy, mikä on minusta varsin kohtuullista ja palvelukin pelaa hyvin. Levyt sai testata ennen ostoa ja rikkinäiset voi viedä ilman kiusallisia kysymyksiä vaihdettavaksi. Tarjolla oli ihan uusiakin leffoja, mukaan lukien jenkeissä ensi kuussa julkaistava ja Malesiassa kielletty Sin City sekä Linnunradan käsikirja liftareille. Lähtiessä kaupanpitäjä antoi käyntikorttinsa ja käski soittamaan, jos on tarvetta jollekin tietylle leffalle. Miltei mikä tahansa kuuleman järjestyisi päivässä. Kunpa suomessakin saisi yhtä hyvää palvelua.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys,

Radio-ohjelmista puheenollen pitää kyllä nyt mainita ihan, että jäit pahasti paitsi perjantaina Ylex:ltä tulleesta Tri Patin Ocsid-showsta. Harmi ettei noita tietenkään pystynyt tallentamaan, mutta ainakin tuon kaksituntisen session jälkeen virkistyi mielikuva millaisia oli aikoinaan, kun viikonloppuisin vielä puolenyön jälkeen tuli kuunneltavaa.

Mukana studiossa oli Smäk (vai Smäck) sekä musiikkina tietty Elliot Nessiä sekä pakollinen C-Tank-raita. Ihme että vanha äijä taipui vielä 90-luvun meininkiin. Liekkö sitten tuonkin ohjelman loppu aikoinaan ollut Teostoon liittyvät jutut (Prodigy bootlegien soittaminen :)


Terv. Jarkko

Hannu kirjoitti...

Niinpa tietenki. Just kun en ole paikalla. (Taino yleensakin siella tuntuu tapahtuvan vaikka mita mielenkiintoista juuri kun olen taalla.) Olis ollu kylla ihan mukava kuunnella vaihteeksi tuotakin. Huomaan , etta alan tulla vanhaksi kun kaipaan 10 vuotta vanhaa musiikkia.

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa että muutkin tekevät saman huomion (tuosta vanhaksi tulemisesta siis). Minä olen jo muutaman kuukauden ajan kaikessa hiljaisuudessa ostellut uudelleen sellaisia nuoruusvuosinani kuuntelemiani levyjä, jotka vein muutama vuosi sitten divariin, koska ne olivat "ihan paskoja"... :-)