tiistaina, heinäkuuta 26, 2005

Singapore

Metroaseman kieltolistaKotona ollaan. Kolme päivä Singaporessa on takana. Kuala Lumpur vaikutti poikkeuksellisen likaiselta ja sekavalta kotiin tullessa. Ei ole tietoakaan parhaimmasta näkemästäni julkisen liikenteen järjestelmästä tai siisteistä katujen varsista. Reissu oli kaikin puolin mukava. Sunnuntai päivä meni pakollisia nähtävyyksiä ja ihmisiä töllistellessä. Eräällä aukiolla oli kiinalainen nainen, joka kantoi julistetta jossa oli kuva ilmeisesti päähän ammutusta naisesta. Tällä hän halusi ilmaista huolensa Kiinan ihmisoikeustilanteeseen. Ainakin viestin välitystapa oli tehokas. Ilta meni eläintarhan yö-safarilla. Eläintarha on pimeän aikaan sikäli mielenkiintoisempi, että eläimet ovat oikesti aktiivisia, eivätkä vain nuku. Safarin varrella oli mahdollisuus päästä myös lepakoiden ja jättiläisliito-oravien kanssa samaan häkkiin. Oli sykähdyttävää tajuta, että juuri pään yläpuolella olevassa oksassa roikkuu pääalaspain 30cm pitkä lepakko.

Kiinalainen temppeliMaanantaipäivä meni vähän vetelehtiessä. Onneksi huomasin, että Sin City, joka on kokonaan kielletty Malesiassa on sentään sallittu siellä. Tosin Singaporessakin elokuvalla on 21-vuoden ikäraja. Pakkohan se oli käydä katsomassa, kun olen sitä vuosikausia odottanut. Ei tarvinnut pettyä. Tarina on yhtä synkkä kuin esikuvansa. Maalle tyypilliseen tapaan elokuva alkoi minuutilleen ilmoitettuun aikaan.

Little Indian hindutemppelin yksityiskohtaBussi kohti kotia lähti viiden aikaan. Kotimatka sujui mukavasti suomalaista poppia kuunnellessa. Jotenkin se sopii paremmin maanteiden varsille kuin KL:n ruuhkajuniin. Kotona odotti kortti Suomesta. Mummolle siitä kiitoksia.

Ei kommentteja: