torstaina, elokuuta 11, 2005

Poikkeustila

Port Klangiin on nyt sitten julistetty poikkeustila, kun Air Quality Index nousi lähemmäs kuuttasataa. Jotain satoja kouluja ja työpaikkoja on suljettu. Kuala Lumpurissakin on mitattu yli 300:n arvoja joka tarkoittaa, että ilmaa on vaarallista hengittää. BBC:n mukaan poikkeustilan julistaminen ei ole kovin kaukana täältäkään.

Kristina lähetti kuvan toimistostaan, jossa toimiston väki (iloisesti hymyilee?) hengityssuojaimet kasvoillaan. Hänen toimisto sijaitsee vanhassa keskustassa eräässä ikivanhassa toimistorakennuksessa, jossa ei ole minkäänlaista ilmanpuhdistusta. Varsinaista hätää siellä ei taida olla, mutta ei tilanne varsinaisesti mikään huvittavakaan ole. Itse olen vielä jaksanut naureskella tälle, vaikka savun vaikutukset alkavat jo tuntumaan minullakin. Vielä sellaista pientä köhää ja silmien kirvelyä. Toimiston ilmastoinnissa pitäisi kuitenkin olla jonkinlainen suodatin, mutta selvästi täälläkin haisee savu. Kovasti suunnitellaan viikonloppuretkeä, jonnekin itärannikon paratiisisaarelle. Toivottavasti kovin monella muulla ei ole samoja suunnitelmia.

BBC:llä näkyy olevan jotain kuvia kaupungista.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ongelmat ne on sielläkin. Tiedetäänkös siellä, missä yleisurheilun mm-kisoja pidetään.

Hannu kirjoitti...

Kylla kisoista jotain juttua lehdissa nakyy olevan, mutta ei niista silla tavalla puhuta. Enpa muista kylla telkkarissakaan mihinkaan lahetykseen tormanneeni.