sunnuntaina, joulukuuta 25, 2005

3..2..1..Merry Chistmasss!

KalkkunaAattopäivä meni oikein mukavasti. Aluksi kävin hakemassa postin lajittelukeskuksesta kotoa tulleen paketin. Jostain syystä sitä vain ei voinut noutaa lähipostista. (Kun katselin sitä hommaa siellä ja millä tahdilla siellä töitä tehtiin, en enää ihmettele
että postin kulku on täällä välillä vähän hidasta.)

IllallinenSeuraavaksi ostoksille. Jouluillallinen oli siis Miken luona. Tämä oli käynyt tilaamassa jostain hotellista kalkkunan ja hankkinut viinit. Meidän muiden piti sitten tuoda jotain muuta syötävää. Alkuperäinen tarkoitus oli viedä rosollia, mutta eihän täältä punajuurta löydy. Kotoa tulleessa paketissa oli kuitenkin glögi-pussi, joten hankin sille tarvikkeet ja ostelin muiden kanssa salaattitarpeita. Itseasiassa teinkin hedelmäsalaatin miltein kokonaan yksin! Paikalla oli työkavereita ja muuten vain kavereita suurin piirtein kaikilta mantereilta, yhteensä tuollaiset kymmenkunta henkeä. Kiinalaisille homma oli vähän outoa, mutta hyvinpä näkyin kalkkuna, glögi, poro ja suomalainen joulusuklaa kelpaavan.

Viela jai jotain syotavaaIllallisen jälkeen Jiangti vei minut ja Anitan kavereidensa joulunviettoon. Homma muistutti aika tavalla uutta vuotta. Keskiyön lähestyessä ihmiset tulivat kaduilla ja aloittivat kymmenestä laskemaan kunnes kello oli kaksitoista ja huusivat kuorossa hyvää joulua ja ampuivat raketteja. Ihmisillä oli kaiken värisiä tonttulakkeja ja naamareita. Itse ei tuohon hommaan aktiivisesti osallistuttu vaan katsottiin sitä vähän sivummalta saksalaisesta ravintolasta, jossa homma muistutti vähän enemmän länsimaista joulua.

Joulupäivä on Malesiassa vapaa, mutta tapaninpäivä on jo arki. Meidän onneksi maan tavan mukaan viikonlopulle sattuva pyhä siirtyy automaagisesti seuraavaan arkipäivään. Minusta Suomessakin voisi olla samanlainen käytäntö. Jos kaikki menee huomenna putkeen ohjelmassa olisi tapaninpäivän ajelu. Saas nähdä vain, että millaisella kulkupelillä.

Ei kommentteja: