sunnuntaina, marraskuuta 27, 2005

Putrajaya ja Bollywood

pyorailyaPäivää vietettiin Anitan, Tomin, Danin sekä hänen täällä “toistaiseksi” viipyvän paremman puoliskon kanssa Putrajayassa. Putrajayja on Malesian uusi hallinnollinen keskus, jonne valtaosa hallinnollisista virastoista on siirretty. Koko massiivinen kaupunki perustettiin kymmenkunta vuotta sitten ja rakennettiin jokseenkin alusta asti muutamassa vuodessa. Lähinnä kai tarkoituksena on ollut pönkittää pääministerin valtaa. Asukkaita on jonkin verran alle 50000, joista suurin osa on hallityksen virkailijoita. Arkkitehtuuriltaan kaupunki on uusi ja hyvin islamilainen. Aluella on paljon viheralueita sekä iso ja leveä pääkatu, joka on ihan selvästi suunniteltu näyttävien paraatien pitoa varten. Koko alue on varsin siisti, mutta kuolleen oloinen. Leveillä kaduilla ei juurikaan liiku ihmisiä ja kaduilta puuttuu Kuala Lumpurin hälinä ja elämä. Koko paikka on jollain tapaa keinotekoinen.

PutrajayaPutrajayassa käytiin tutustumassa myös Botanical Gardeniin, jossa vuokrattiin pyörät ja ajeltiin pari tuntia. Ylättävää kyllä, Anita Kalifornialaisena oli helpoin taivuttaa ottamaan pyörä, kun taas Puolalaiset vierastivat ajatusta. Hauska seurata miten kuinka vaikeaa pyöräily on, kun edellisestä kerrasta on kulunut lähemmäs 20 vuotta. Ilman vahinkoja kuitenkin selvittiin.

Illalla tilattiin pitsaa ja Anita esitteli Bollywood elokuvia minulle ja saksalaiselle Ramonalle. Katsottiin VCD:ltä Dhoom-niminen pätkä. Kyseessä on jonkinlainen Intialainen tulkinta elokuvasta The Fast and Furious. Ihan hyvä pätkä, vaikka sisältääkin paljon tahatonta huumoria ja niitä Bollywoodille niin tyypillisiä joukkotanssikohtauksia.

Ei kommentteja: