sunnuntaina, marraskuuta 13, 2005

Hyvää Deepavalia!

Näköjään on taas hetki kulahtanut edellisestä postauksesta. Singaporesta ja Kiinasta on jo kotiuduttu ja arki alkanut. Viimeviikko oli aika rankka. Nukuin koko viikon aikana vajaat 18 tuntia. Eräällä tutulla oli vieras Ranskasta ja niiden kanssa piti olla turistina illat ja yöt, päivät sitten töissä. Täytyy ihan tasapuolisuuden nimissä tehdä sama jos joskus satun Ranskaan asti pääsemään. Onneksi nyt viikonloppuna sai sitten vähän nukahtaa. Perjantai-lauantaivälisenä yönä nukuin terveelliset 12 tuntia, joka piristi kummasti.

Ilmeisesti tälle viikonlopulle loppuvat myös Deepavali-juhlinnat. Deepavali on vuoden tärkein juhla intialaisille ja sen näkee joka puolella. Kyseessä on jonkinlainen hindujen lyhty-juhla. Vähän samanlainen kuin Kiinalaisten lyhty/kummitusyö, mutta ei sinne päinkään. Juhlinnat kestävät noin viikon. Itse olin suurimman osan ajasta Kiinassa, joten en päässyt ihan kaikkea näkemään. Mitä nyt sunnuntai-iltana Singaporen Little Indiassa kävin kävelyllä ja väenpaljoutta ihmettelemässä.

Samaan tapaan kuin muslimit juhivat paaston päättymistä, myös Deepavaliin kuuluvat isot illalliset. Suurin ero on kai se, että muslimiruoka ei sisällä possua ja toisaalta intilaiset eivät yleensä syö nautaa. Tämän lisäksi intialaisten juhlintaan kuuluu alkoholi, jota kuluu yleensä paljon.

Intialainen tuttu olikin järjestänyt perjantaiksi kutsut lähimmille sukulaisilleen ja kavereilleen. Paikalla oli sellaiset parisataa henkeä. Aluksi vähän pelkäsin, että olen osapuilleen ainoa valkoinen, mutta oli paikalla muitakin. Illallinen pääsi ehdottomasti omalla top3-parasta ruokaa listalle. Ravintolan tikka-kana oli jopa parempaa kuin Pelitan vastaava, joka on jo paljon sanottu. Paikkana oli tämän kaverini serkun ravintola, jonka Malaysia Tatler oli valinnut vuoden 2005 parhaaksi ravintolaksi. Paikalla oli myös asianmukainen DJ, joten sitä hassua intialaista musiikkia tarvinnut kuunnella. Palvelukin toimi hyvin. Ennen kuin sain lasin edes puoleen väliin oli joku jo kaatamssa täytettä. Loppuillasta viiniä kuuleman tarjoiltiinkin jo tuopeissa.

Eilen lauantaina oli sitten vuorossa läheisen ravintolan omistajan illallinen, jonne tämä oli kutsunut sukulaisiaan ja kanta-asiakkaita. Ihan hyvä sekin oli vaikka ei perjantain illallista voittanutkaan.

Nyt kai pitäis lähteä Midvalleyhyn ostamaan uusi mikrofoni-kuulokesetti. Koitan illemmalla laittaa enemmän kuvia kiinasta Flickriin. Tomin ja Anetan kuvia siellä näkyy jo olevan.

Ei kommentteja: