perjantaina, lokakuuta 14, 2005

Pankki

Tänään töihin piti ottaa passi mukaan, koska pankki oli lähettänyt edustajansa haastattelemaan meitä ja katsomaan kelpaako firman väki yksityisasiakkaiksi. Hyvä palvelu siis. Paikalle saapui kaksi erilaista naista. Toinen oli malaiji, huivi päässä ja vaatteina sellainen säkki niin kuin niillä on tapan olla. Toinen taas oli intialainen, jolla oli soittoäänenä puhelimessa joku R&B-biisi, modernit vaatteet ja leuassa lävistys. Hyvinpä nuo kuitenkin näkyivät toimeen tulevan. Molemmat vieläpä puhuivat oikein hyvää englantia ja malaiji antoi jopa kätellä. Yleensähän musliminaiset eivät saa vieraisiin miehiin koskea.

Itse haastattelu ei sinällänsä ollut kummoinen, kunhan lomaketta täyttivät. Ja tilitkin saadaan joskus kohta. Eipähän tarvi enää säilyttää rahaa patjan sisässä. Mielenkiintoisempaa on se miten tähän vaiheeseen päästiin. Koko pankin vaihtoprosessihan alkoi pari kuukautta sitten. Firman edellinen pankki on vanhanaikainen ja jäykkä. Palkka piti maksaa aina shekillä, joka piti aina lunastaa tietystä konttorista, koska pankki ei antanut ulkomaalaisille tilejä nostokorteista puhumattakaan. Rahan siirto eri pankkien välillä ei täällä onnistu ihan niin helposti kuin Suomessa ja helpoin tapa siirtää rahaa pankista toiseen on kuljettaa se käteisenä. Minkäänlaisia nettipalveluita pankki ei myöskään tarjonnut.

Jotta firma saatiin uuden Maybankin asiakkaasi piti firman omistajien käydä muutamaan otteeseen neuvottelemassa asiasta, jotta anomus saadaan sisään. Anomuksen käsittelyyn meni pari viikkoa ja sitten vielä tarvittiin suositus joltain pankin edelliseltä asiakkaalta. Vanhempi asiakas tässä tapauksessa on firmassa työskentelevä Jiangti. Tämäkään pankki ei tarjoa firmoille nettipalveluita, mutta yksityisasiakkaille kuitenkin ja sallii tilit firman ulkomaalaisille työntekijöille. Oli kiva vinoilla Malesialaisille, että muualla pankit oikein mainostavat että saisivat asiakkaita ja pankin vaihtoon riittää se, että kävelee uuteen pankkiin sisään. Kumma kun ei raha pankille kelpaa.

Ei kommentteja: