torstaina, elokuuta 17, 2006

Lordi ei oo mittään

Viimeakoina on vähän joka puolelta maailmaa tullut kysymyksiä suomalaisesta musiikista. Kyseessä ei kuitenkaan ole Lordi vaan kansanmusiikkiyhtye nimeltä Loituma ja nimen omaan kappale Ievan polkka.

Polkka ja suomalainen kansanmusiikki tuskin on nyt lyömässä itseään läpi, vaan homman taustalla on internetilmiö nimeltä Leekspin. Eli kuten edellistä linkkiä seuraamalla näkyy, jollain on ollut aikaa liittää pätkä suomalaista kansanlaulua Japanilaiseen animaatioon. Kieltämättä aika hypnoottinen ja vaikea sitä on hymyilemättä katsoa vaikka ei siinä mitään järkeäkään ole.

Koko homma on muutaman kuukauden vanha, mutta on kuuleman nostanut bändin levymyyntiä tuntuvasti ja netissä Loituma Girlistä on tehty useampiakin erilaisia versioita. Muut saa selittää.

Alla Loituma esittää uusio hittinsä livenä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei kyllä mitenkään liity kommentoitvaan aiheeseen, mutta onko siellä muuten jossain välissä noteerattu Petronas-tornien jäämistä surkeaksi kakkoseksi maailman korkeimpien talojen listalla. http://www.skyscraperpage.com/diagrams/?1241105

Hannu kirjoitti...

Joo, minullehan tämä oli jo tiedossa vuosi sitten kun tulin tänne. Vielä ainakin suomenkieliset matkailumainokset puhuu torneista maailman korkeimpana, vaikka eivät ole sitä olleet enää pariin vuoteen. Joka tapauksessa ne ovat 1900-luvun korkeimmat rakennukset ja maailman korkemmat kaksoistornit. Täytyy kyllä tunnustaa, etten ole käynyt torneissa jos alla olevaa ostaria ei lasketa mukaan.

Tiesin kyllä, että kiinassa rakennetaan korkeita rakennuksia, mutta ylättävää että tuon top10-listan mukaan 7/10 korkeimmasta rakennuksesta on Kiinassa (tai Taiwanissa). Itä-Aasian ulkopuolelle jää vain 2 rakennusta.

Anonyymi kirjoitti...

Aika pieniä tönöjä nuo on kaikki verrattuna Dubaissa rakennettavaan Burj Dubaihin, joka löytyy tältä listalta ensimmäisenä.

http://www.skyscraperpage.com/diagrams/?8978577