sunnuntaina, elokuuta 06, 2006

Lähtijöitä

SuklaataTällä viikolla on ollut useampikin lähtijä. Dani ja Anne lähtivät alkuviikosta ja hetikohtaperään lähtivät Micheline ja Christian. Sergei, joka tuli Valko-Venäjältä sukulaissuhteiden kautta firmaan kuukaudeksi lähti sitten perjantaina. Isä oli kuuleman halunnut lähettää poikansa vähäksi maasta ulos vapautta katselemaan.

Läksiäisiä on siten riitänyt useammallekin illalle. Maanantaina oli pomon luona grillausta. Lihaa jäi niin paljon yli, että sain sen mukaani ja ruokin sillä vielä 12 henkeä keskiviikkoiltana. Ylempi kuva on minun luota. Siinä ihmetellään Fazerin sinisen käärepaperia. Kuvassa näkyvä vaalea tyttö on Alex, uusi kämppis, joka ykspäivä soitti vapaasta huoneesta. Oli jostain tuttujen tuttujen kautta kuullut minusta. Australilaisilla vanhemmilla on näyttää olevan kiero huumorintaju lastensa nimien suhteen. Synttäripäivänäni törmäsin aussimieheen, jonka nimi oli Ashley.

Gradukin etenee. Hitaasti. Vähän on ollut kirjoittajan blokkia, mutta kyllä se tästä. Eipä siitä sen enempää.

Perjantaina kävin puolituttujen bileissä. Jossain vaiheessa siellä alkoi liikkumaan huhu, etten enää olisikaan ainoa suomalainen talossa. Jossain vaiheessahan se totuus sitten paljastui, mutta ei uniikkiaseman menetys silti niin karulta tunnu. Oli ihan mukava puhua välillä suomea kasvotusten.

Kiinalaisilla on kummituskuukausi menossa. Esi-isiltä rukoillaan vaurautta ja terveyttä. Avuksi poltetaan erilaisia suitsukkeita ja viedään haudoille ruokaa. Alemmat kuvat on tässä läheltä. Ylempi kuva on jonkin sortin päähenki, jonka kautta toiveet välitetään. En ole ihan varma mitä alemmassa tapahtuu. Saattavat ihan hyvin vain polttaa roskia kadulla.

Ei kommentteja: