sunnuntaina, helmikuuta 05, 2006

Gunung Mulu


Caves
Originally uploaded by hnix.
Toinen yö vietettiin pienessä kylässä Mirin ulkopuolella. Siellä pariskunta piti oikein viihtyisää TreeTops lodge nimistä majataloa pienessä kylässä.

Sieltä lähdettiin lentokentälle josta lennettiin noin 400km viidakkoon Gunung Mulu luonnonpuistoon, joka on kuuluisa luolistaan ja kivimuodostelmistaan. Alue sijaitsee entisellä pääkallon metsästäjien alueella, jonne myös järjestetään retkiä. Ilmeisesti metästys ei ole enää kovin aktiivista, mutta taloja koristellaan edelleen vanhoilla pääkalloilla. Valitettavasti kaksi päivää ei ollut tarpeeksi. Paikanpäällä kävi ilmi, että kaikki vähänkään jännitävämpi vaatii oppaan ja retkiä järjesteään vain tiettyinä aikoina, ja mielenkiintoisimmat retket kestivät useita päiviä. Jouduimme siis tyytymään pelkkiin simpleleihin perusluoliin. Tosin Selman ja jonkun aussipojan kanssa onnistuttiin eksyttämään opas. Olivat ehtineet jo aloittaa pienimuotoiset etsinnät luolassa kun käveltiin muina miehinä sieltä ulos. Eivät onneksi olleet vihaisia, lähinnä vain helpottuneita.

Pitänee käydä siellä uudemman kerran. Ainakin 8km patikointi luolassa kuulostaa mielenkiintoiselta. Ehkä tämä voisi korvata perinteisen ruskaretken. Kuvassa erään luolan kivimuodostelma, lisää kuvia täältä.

Ei kommentteja: