maanantaina, tammikuuta 16, 2006

No ei se mihinkään hellittänyt

Oho, viikko vierähti enkä hoksannut kirjoittaa. Pääasiassa aika meni flunssa potiessa. Vieläkin on vähän. Ilmeisesti se ei ole kanalentsua. Mitään erikoista ei tapahtunut. Oli kuitenkin Selman Ranskan tuliaisista kokkaama illallinen, joka oli mukavaa vaihtelua aasialaiseen ruokaan. Perjantaina kävin Singaporelaisen kaverin kanssa katsomassa sen Spielbergin geisha-pätkän. Se oli vähän tylsä, tyttöjen leffa. Tänään taasen kävin Uus-seelantilaisen kaverin kanssa pubivisassa. Ei oikein pärjätty. Englannin kielinen lääketieteen termistö ei ollut oikein kummallakaan hallussa eikä ne kaikki julkkiksetkaan ihan oikein mennyt.

Kiinalainen uusivuosi tulee kovalla vauhdilla. Ensimmäinen päivä on 29.1. Kukon vuosi lähestyy loppuaan ja koiran vuosi on alkamassa. Kaupungilla vähän joka paikkaan on alkanut tulemaan punaisia lyhtyjä ja paikkoja koristellaan erilaisilla valoilla ja porkkanoilla. Kiinaksi porkkana kai muistuttaa foneettisesti varallisuutta tarkoittavaa sanaa, joten ne kai symboloivat sitä. Ja kun kiinalaisista on kyse, niin tottakai asiaa (niin kuin ihan mitä tahansa tapahtumaa) juhlistetaan alennusmyynneillä.

Kuala Lumpur kuuleman hiljenee, mutta Singapore ja Hong Kong on kuuleman hyviä paikkoja mennä, jos haluaa kunnon juhlahumua nähdä. Selman kanssa juuri varattiin liput uudeksi vuodeksi Sarawakiin, jossa pitäis olla ainakin jonkin verran kiinalaisia. Tämä on käsittääkseni neljäs uusivuosi tänne tulon jälkeen.

Ei kommentteja: