sunnuntaina, marraskuuta 19, 2006

Hajatelmia

 
Joulu tulla jollottaa taas. Australiassa oli jo täysi hulina päällä ja kesävaatteita ja joulukrääsää myytiin kilpaa. Takaisin tullessa huomasin, että joulu on tulossa tännekin. Kuva läheisen Bangsar Villagen aulasta.

Viikko on mennyt pienoisesta kulttuurishokista toipuessa. Australiassa ehdin jo tottua siistiin, organisoituun ja tehokkaaseen länsimaiseen ympäristöön. Karu herätys kun vihdoin pääsin takasin, mutta nyt kaikki on taas niin kuin ennenkin.

Muista havainnoista mainittaakoon, että Finnairilta tuli emailia jossa mainostettiin ensi keväänä alkavia suoria lentoja. Hyvä homma, mutta saapas nähdä mikä on hinta.

Netissä surffatessa satuin huomaamaan Googlen mainoksen, jossa joku tahtoi päästä ulkosuomalaisten kansanedustajaksi. Linkki meni jo hukkaan, mutta pikaisesti vilkaisin sivuja. Aika asia kohtiin hän oli kiinnittänyt huomiota. Ainakin yksi asia on hieman mietyttänyt minuakin. Passiuudistuksen seurauksena kaikki suurlähetystöt eivät enää pysty tekemään uusia passeja hukkuneiden tilalle. Koska passeissa on biometrinen tunniste, ne pitää hakea henkilökohtaisesti ja valmistuminen kestää useita viikkoja. Kuala Lumpurin lähetystöön tunnisteen tekemiseen tarvittavaa konetta tuskin saadaan ihan lähitulevaisuudessa. Lähin kone tullee olemaan luultavasti Singaporessa tai Australiassa. Eli jos hukkaan passini, minun pitää mennä jonnekin ulkomaille hakemaan sitä, mutta ulkomaille ei pääse jos ei ole passia. Toivottavasti joku muukin jossain tavattoman tärkeässä ministeriössä on ajatellut tätä asiaa. Niin, ja sitten jäi vielä mietittymään, että miten Google tietää että olen ulkomailla asuva suomalainen. Mitähän muuta se tietää?

Aikoinaan lähtiessä ostin Malesia-Singapore-Brunei Lonely Planetin uuden painoksen. On näköjään tullut vietettyä hetki aikaa reissun päällä kun siitäkin näkyy tulleen jo uusi painos. Posted by Picasa

Ei kommentteja: