sunnuntaina, syyskuuta 11, 2005

My Master... like Jedi Master

Rakugo(落語) on Japanilaista sit-down komiikkaa, jossa lavalle asetetulle tyynylle tuleva esiintyjä kertoo ja osin näyttelee humoristisen tarinan. Homma muistuttaa suuresti stand-up-komiikkaa, mutta esiintyjä istuu koko tarinan ajan. Apunaan esiintyjillä on viuhka ja pala kangasta, joita käytetään apuna tarinaan liittyvien elementtien hahmoittamiseen. Lisäksi tarinaa saatetaan värittää tilanteeseen sopivalla japanilaisella musiikilla. Eilen teatterissa nähty esitys oli osa Japanilaisen teatteriryhmän yritystä tehdä rakugoa tunnetuksi myös muissa maissa, joten mukana oli myös pieni pohjustus siihen miten ohjelmaa seurataan. Jutut olivat hauskoja ja oli mielenkiintoista huomata, että samat suomessakin tutut vitsit kiertävät maailmalla erilaisina versioina. Mielikuvitusta sai käyttää, koska lavasteita ei ole ja kaikki liike ja ympäristö on kuviteltava istuvan esiintyjän elehtimisen perusteella. Otsikko on lainaus esityksen alussa olleesta perehdytyksestä, jossa esiintyjät kertoivat miten ja keneltä ovat rakugon oppineet.

Teatterin jälkeen pistäydyimme jazz-klubilla pomon vanhan teatterikaverin synttäreillä. Kaveri on kuuleman jonkintason semi-julkkis Malesiassa, mutta ainakaan tällä kertaa toimittajia ei ollut paikalla. Eipä silti, minun 15-minuuttia oli jo.

Tälle päivälle suunniteltu surffaus jäi pois (onneksi) pois ohjelmasta, koska pomo oli mennyt ostamaan asuntonsa kaluston Ikeasta ja tarvitsee siten muutaman päivän huonekalujen kasaamiseen. Hullu kun olin niin tarjouduin avuksi viime yönä, mutta onneksi ei ole vielä soittanut. Voipahan käyttää illan johonkin mielenkiintoisempaan...

Tätä kirjoittaessa ulkona on luultavasti rankin sade mitä olen koskaan nähnyt.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ikea is in KL, unbelievable. Maybe you mean something "local Ikea".
But maube Ikea´s producion is in Malesia. For example your own new kitchen furniture is producted in Malesia. Ikea is swedish company.

Anonyymi kirjoitti...

Siis kävit jossain juhlissa, eikä kukaan ollut kuvaamassa sinua lehtiin? Surkeaa tuollainen lehdistön piittaamattomuus. ;D

Hannu kirjoitti...

Joo, kaikenmaailman kimiraikkosista ne vaan kirjoittelee... ;)