maanantaina, helmikuuta 05, 2007

Uutta vuotta kohti


Tulipossun vuotta kohti mennään. Aatto taitaa olla ensiviikon lauantaina ja siitä juhlallisuudet jatkuvat rahalahjojen ja uhkapelaamisen merkeissä seuraavan viikon. Täällä varsinaisia vapaapäiviä ovat vain kaksi ensimmäistä päivää. Kiinalaisissa yrityksissä yleensä koko viikko. Krääsäkojuissa myydään possu- ja raha-aiheisia koristeia.

Juhlistin alkavaa possun vuotta puolivahingossa syömällä paistettua juustoriisiä possulla. Ruoka on ilmesestikin lähtöisin Hong Kongista ja täälläkin sitä aina jostain paikoista saa. Kunnon kiinalaiset äimistelee juustolle, mutta täällä ja ilmeisesti myös Honk Kongissa se näkyy tekevän kauppansa. Olen viimeiset puoli vuotta passiivisesti haeskellut ravintolaa, jossa sitä tehdään, mutta nyt vahingossa löysin yhden paikan. Luonnollisesti olin kävellyt paikan ohi jo monta kertaa, mutten vain koskaan ollut viitsinyt mennä sisälle katsomaan ruokalistaa.

Kävin myös tarkastamassa naapuriin avatun uuden ostarin. Neljäkerrosta täynnä (naisten) vaate- ja golfliikkeitä. Suurin osa on vielä kiinni. Ainoa vähänkään minua kiinnostava taitaa olla Starbucks ja sekin on yläkerrassa, jotta ei varmasti tule käytyä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hola,

Uusi lukija/tilaaja Barcelonasta ilmoittautuu riveihin. Olen muuten koko tämän koiran vuoden ajan pitänyt punaista vyötä, joten odotan oikein innolla, että vuosi vaihtuu ja pääsen tästä vyöstä jo eroon. ARGH. - (Kiinalainen ystäväni sanoi, että omana horoskooppivuonnaan on pidettävä punaista vyötä, joka suojaa pahalta ja vaikken mukamas olekaan taikauskoinen, en uskaltanut ottaa riskiä...)

Kiva lukea elämästä siellä päin mualimoo!

Hannu kirjoitti...

Hei, Tervetuloa vain. Barcelona olis kyllä kiva paikka käväistä. Ehkä se tulee tutuksi, nyt kun tunnen muutaman kaverin sieltä. Siitä punaisesta vyöstä en ole kuullut. Luultavasti vain kiinalaiset halusivat tehdä sinusta pellen vuodeksi. Gong Xi Fa Chai sinnekin.