maanantaina, helmikuuta 19, 2007

Possun vuosi


CNY Decorations
Originally uploaded by hnix.
Alanin perheen uudenvuoden illallinen oli Klangissa, noin tunnin matkan päässä KL:stä. Sinne mentiin pienellä porukalla ja meidät haettiin asemalta kahdella autolla. Perillä paikanpäällä meitä jo odoteltiin. Ruokana oli tuttuun tapaan riisiä, nuudeleita, possua ja kanaa. Illan kuluessa tehtiin muutamia ruokaan liittyviä rituaaleja, joiden pitäisi tuoda bisnesonnea seuraavalle vuodelle. Paikalla oli myös Alanin suomalainen pomo, joten sain puhua suomeakin.

Scandinavian drinks
Alan oli huolehtinut, että suomalaisilla vierailla ei tule koti-ikävä. En vieläkään tiedä, että mistä se näitä suomituotteita hommaa.

Whole gang
Ja sitten ryhmäkuva.

Perheen talo oli suomalaisittain mielenkiintoinen. Vanhin poika oli vaimoineen ostanut paritalon toisen puolikkaan ja lopullisena ajatuksena oli poistaa asuntojen välissä oleva seinä, jotta saadaan yksi iso talo. Tämän on kuuleman määrä tapahtua kunhan nuori perhe alkaa kasvamaan ja lapsenvahtiongelmat alkavat.


Muuten possun vuosi on alkanut laiskasti. Huomiseen asti on vielä pyhiä. Viimepäivät ovat menneet kotosalla akkuja ladatatessa ja altaalla loikoillessa. Pari leffaakin on tullut katsottua. Kävin tänään ostarissa ja noin puolet kaupoista on oikeasti kiinni ainakin huomiseen asti. Siinä näkyy kiinalaisten vaikutus liike-elämään. Minään muuna pyhäpäivänä kauppojen aukioloajat eivät muutu. Ostarissa olessa joku kaveri tuli nykimään hihasta ja kyseli, että olisinko kiinnostunut mallin töistä. Tässä täytyy olla joku pila menossa. Eikai näin käy kuin elokuvissa. Muistaakseni kolmas kerta muutaman kuukauden sisällä. Otin vain käyntikortin ja lupasin palata asiaan myöhemmin.

Ei kommentteja: