lauantaina, syyskuuta 30, 2006

Kaiken maailman hullutuksia

Nyt on sitten karaokekin koettu. Yleensä olen yrittänyt välttää sitä kuin ruttoa. Tähän asti se on onnistunut vaihtelevalla menestyksellä, mutta tiistaina en enää päässyt karkuun. Uusi ranskis-kämppis Julie tahtoi juhlistaa synttäreitään karaoke-paikassa, joten eikai sinne auttanut kuin mennä. Täkäläinen versio karaokesta vastaava kuin Japanissa. Homma tapahtuu omalla porukalla yksityisessä huoneessa, josta voidaan tietokoneelta valita kappaleet. Sanat ja video näkyvät sitten isossa telkkarissa ja kaikille annetaan mikki, jotta kuorolaulu onnistuu. Hintaan kuului myös todella runsas buffet josta sai aina laulamisen, tai kuten minun tapauksessa, kuuntelemisen välillä käydä tankkaamassa. Huoneessa olevalla puhelimella saattoi sitten tilata juomia henkilökunnalta. Jotenkin tykkäsin tästä versiosta enemmän kuin suomalaisesta pubi-karaokesta.

Jotta asiat olisivat ihan poissa tolaltaan niin pomo Mike ilmoitti Kambodžan reissun jälkeen kihlautuneensa tyttökaverinsa kanssa. Tapasivat muistaakseni joskus vuosi sitten minun luona tai jossain muissa bileissä. Häät on kuuleman sitten ens kesänä Kanadassa, Jenkeissä, Saksassa tai Espanjassa. Saas nähdä. Mutta ei siinä vielä kaikki! Entiset työkaverini Dani ja Anne eivät halunneet jäädä huonommiksi vaan kihlautuivat myös. Tämä tapahtui Puolassa. Häät on ensivuonna joko Hollannissa, Puolassa, Kongossa tai Libanonissa. Kaikkea sitä...

Ramadan on alkanut. Muslimit paastoavat valoisan ajan ja muutenkin viettävät rauhallista hiljaiseloa, meditoivat ja rukoilevat. Tiukimmat eivät juo edes vettä päivän aikaan. Myös valmistautuminen Deepavaliin on alkanut. Torit on täynnä kauppiaita ja ruokaa on jokapuolella. Intialaiset järjestävät ylellisiä syömä ja juoma-juhlia. Paikat koristellaan joulu(deepavali)-valoilla ja musiikki ja tanssi raikaa. Voisi kuvitella, että on pikkujoulukausi paitsi että joululaulujen sijasta jokapaikassa soi kimeä Bollywood musiikki. Vieläkin on pakko hämmästellä, että miten nämä ihmiset voivat olla kuristamatta toisiaan.

Ei kommentteja: