perjantaina, syyskuuta 15, 2006

Enkelten kaupunki

Bangkon traffic jams
Bangkok eli กรุงเทพฯ, กรุงเทพมหานคร tai kuten koko virallinen nimi kuuluu: Enkelten kaupunki, mahtava kaupunki, Smaragdibuddhan asuinsija, jumalan valloittamaton kaupunki, Indra, maailman pääkaupunki, jolle on suotu yhdeksän arvokasta jalokiveä, onnellinen kaupunki, Kuninkaallisen Palatsin runsaus, joka muistuttaa taivaallista majaa, jossa hallitsee uudelleensyntynyt jumala, Indran antama ja Vishnukarnin rakentama kaupunki on nimensä mukaisesti aikamoinen paikka. Kokonsa puolesta paikka on aika tasoissa Lontoon kanssa.

Bangkok on aika samanlainen kuin Kuala Lumpur, mutta kaikkea on vain enemmän. Ilma on vielä saastuneempaa, ruuhkat ovat pahempia, kaupunki on pölyisempi ja meluisampi, ruoka on tulisempaa, kulkukoiria on enemmän, jättimäisiä ostareita on enemmän ja torneja on tiheämmässä. Toisaalta myös näkemistä ja kokemista on enemmän. Helppo aistien ylikuormitus.

Antti lähti Bangkokiin päivää ennen kuin minä. Lähdin pariksi päiväksi perään kun sain vapaapäivät soppelisti puhuttua. Antti oli tyylikkäästi varannut viiden tähden hotellin kaikkine mukavuuksineen. Itse olisin tullut toimeen vähän vähemmälläkin, mutta en viitsinyt valittaa. Päivät kuluivat joko shoppailessa(Antti) tai kaupungilla eksyessä(minä). Kolusin keskustan sivukujia ja päänähtävyyksiä. Noh, käytiin sitä parissa paikassa yhdessäkin. Reissulla tuli vastaan muun muassa talutushihnassa oleva norsun poikanen ja pakollinen huijaava TukTuk-kuski. Kaikesta selvittiin, vaikka vähän ärsytti kun norsun taluttaja toi lemmikkinsä ravintolaan sisälle huolimatta "ei lemmikkejä"-kyltistä.

Satuttiin paikalle kuninkaan vallassaolon 60-vuotisvallassa olon juhlallisuuksien aikana. Monet paikalliset pitivät sen kunniaksi keltaista t-paitaa, eikä erääseen palatsiin päässyt sisälle ilman, että kirjoitti kuninkaalle onnitteluja vieraskirjaan.

Statue in Lettuce Palace
Kaalipalatsin patsas

Lettuce Palace
Kaalipalatsia edelleen.

Temple Guard
Temppelin vartija Wat Phossa.

Golden Buddha
Kultainen Buddha patsas. Patsas on tuollaiset kolme-neljä metriä korkea.

Bangkok Road system
Bangkokin liikennejärjestelmä on moniulotteinen.

Me and snake
Kulkukoirien lisäksi kaupungista löytyi myös harvinaisempia ja vaarallisempia eläimiä.


Antti adoptoi koiran lisäksi myös toisen lemmikin.

Kaikkeen tottuu. Aluksi tuntui, että ei siinä kaaoksessa pystyise elämään, mutta nyt KL taas tuntuu niin rauhalliselta ja siistiltä paikalta. Varmaan aluksi myös KL tuntui, ettei täällä pysty asumaan.

Enkelten kaupungista Antti jatkoi matkaansa Pattayalle, jossa kuuleman satoi ja tulvi. Minä tulin takaisin KL:iin. Lisää kuvia Flickrssä.

Ei kommentteja: