sunnuntaina, joulukuuta 24, 2006

Joulujuhlat

Joulu tuli hieman yllättäen. Viime vuonna ei lahjoja hankittu, mutta nyt niitä piti hakea. Yllättäen ostarit olivat ihan täynnä ja kotiin pääsy tuotti tuskaa. Torstaina koitin käydä ostoksilla, mutta järki ei riittänyt. Lähdin pois kello kymmenen kun kaupat menivät kiinni, mutta kotona olin vasta pari minuuttia vaille puolen yön. Taksilla matkaa on noin kolme kilometriä. Kävely ei oikein tullut kyseeseen kun en tiedä reittiä ja sekin reitti mikä on olemassa on joku kinttupolku, joka menee mitä hämärämpien alueiden läpi.


Joulupukki näkyy ehtineen MidValleyhyn.

Perjantaina oli firman pikkujoulut. Tai lähinnä illallinen. Järjestettiin se minun luona. Mike tilasi pari kalkkunaa ja muuten sitten kokkailtiin itse. Illan päälle pelattiin vielä Taboota, joka on sananselityspeli, tavallaan vähän haastavampi versio Aliaksesta. Kovin myöhään juhlia ei vietetty, sillä monet lähtivät jo joulun viettoon akselille Kanada-Kiina-KL. Paikallisethan eivät joulusta paljoa välitä vaan meinasivat mennä maanantaina töihin, jotta saavat uutena vuotena pidemmät vapaat. Juhlista jäi jääkaappiin ruokaa noin kahdeksi viikoksi. Muun muassa kaksi puoliksi syötyä kalkkunaa, pari kiloa salaattia ja pastaa, muutama litra jäätelöä, jääviiniä, juustoja, ja leivoksia.


Mitä useampi kokki...


Sovellettua jouluruokaa


Li'er esittelee jälkiruokaa.


Ilmeisesti kaikilla oli jo nälkä, kun syönnin aikana ei paljoa puhuttu. Huone ei ollut noin kylmästi valaistu vaan siellä oli kynttilöitä ja muita jouluvaloja.


Sukyi selittää Taboon sanaa ja muut kuuntelevat ja koittavat arvata, että mistä on kyse. Todella äänekäs peli.


Lähikaupasta löytyi joulukinkkua. Jäi nyt kuitenkin välistä, koska pelkästään se että kinkku on edes joskus ollut jollain astialla tekee tekee astiasta käyttökelvottoman muslimeille. Ei alettu värkkäämään kaksien astioiden kanssa.

Itse aattoiltana on tarkoitus mennä ranskalaisen ja hollantilaisen kaverin luo. Vien sinne kalkkunan sekä toivottavasta suurimman osan jäljelle jääneistä ruuista. Tällä hetkellä asunnossa ei ole kuin minä, koska Julie muutti takaisin Ranskaan ja Flic lähti yllättäen takaisin Australiaan joulunviettoon. Illalla pitäisi olla myös lahjojen vaihto, joka on pääsyyllinen viimeaikaiseen stressiin. Tänäänkin vietin Etelä-Afikkalaisen tytön kanssa neljä tuntia täydessä ostarissa. Nyt pahin alkaa olemaan ohi. Paitsi jouluruno, joka kuuleman pitää kirjoittaa annettavan paketin mukaan. Pitänee improvisoida viimehetken paniikissa.

Hyvät Joulut kaikille!

Ei kommentteja: