sunnuntaina, syyskuuta 09, 2007

Malakka


Viimeinkin, reilun kahden vuoden jälkeen pääsin Malakkaan. Malakka on kaupunki parin tunnin bussimatkan päässä. Kuuluisa lähinnä historiallisista nähtävyyksistään. Paikka on ollut vuoroin kiinalaisten, portugalilaisten ja hollantilaisten hallinnassa. Eihän se kaukana ole, mutta eipä vain ole tullut käytyä.

Vaikka paikka on aika suosittu päiväreissukohde, lippujen saanti sinne onnistui aika helposti. Mukaan lähti Outi, Maija ja Flic. Perillä ajateltiin varata bussiliput paluuta varten heti, mikä osoittautui hyväksi ideaksi. Koko kaupungista oli enää viisi lippua Kuala Lumpuriin sunnuntaiksi. Näistäkin kolme paikkaa oli bussiin joka lähti jo yhdeltä iltapäivällä. Puoli kuudelta lähtevään ekstravuoroon sentään saatiin kaksi lippua. Sitten vain pikaisesti keskustaan ja katselemaan mitä ehditään. Maija ja Flic uhrautuivat lähtemään ensimmäisinä.

Outin kanssa kierreltiin loppupäivä ympäri kaupunkia. Pääsääntöisesti käveltiin, mutta pakkohan paikallisia varsin näyttäviä riksoja oli kokeilla. Ihan mukava pieni paikka, jossa olisi viihtynyt vähän pidempääkin. Yllättävän eurooppalainen ja organisoitu esimerkiksi Kuala Lumpuriin verrattuna.

Ei kommentteja: