lauantaina, elokuuta 18, 2007

e18


Uskollisesti palvellut vanha sotaratsu Canonin S2 IS otti ja lopetti toimintansa. Luonnollisesti tämä tapahtui Balilla, jossa olisi ollut enemmänkin kuvattavaa.

Kamera yhtäkkiä vain kieltäytyi vetämästä optiikkaa takaisin kameran sisään tai ulos. Aikansa se yrittää mutta ei onnistu ja putki jää osapuolleen puolivälin paikkeille. Ruudulle tulee vain mystinen virhekoodi E18.

Pikainen googlaus tuotti tulosta. Ei varsinaista ratkaisua, mutta ainakaan en ole yksin, koska joku suivaantunut Canonin, luultavasti entinen, asiakas on alkanut pitämään palvelua osoitteessa http://www.e18error.com/ ja onpa asiasta näköjään kirjoitettu artikkeli Wikipediaankin.

Noiden sivujen mukaan asiaan ei ole olemassa pätevää korjausta ja Canon on erittäin nihkeä korjaamaan kameroita varsinkaan takuuajan jälkeen. Paineilmaa suositeltiin siltävaralta, että hammasrattaiden välissä on hiekkaa. Ainakin minun tapauksessa se on varsin mahdollista. Pitää kokeilla sitä. Vai oliskohan tämä vain merkki siitä, että mielessä jo jonkin aikaa ollut suunnitelma järkkärin ostosta pitäisi laittaa käytäntöön.

Ei kommentteja: