maanantaina, lokakuuta 23, 2006

Hyvät pyhät

Deepavali oli lauantaina ja tänään on paaston viimeinen päivä. Tiistai ja keskiviikko on pyhiä. Kaupunki on aavemaisen tyhjä kun erityisesti intialaiset ja malaijit ovat lähteneet perheidensä luokse. Ja kun puolet viikosta on jo valmiiksi vapaana, niin monet ovat ottaneet sitten loputkin päivät vapaaksi. Kaupunkiin jääneet räjäyttelevät koko pimeän ajan raketteja ja muita pommeja niin paljon, ettei helposti uskois että ne kaikki laittomia. No minuunhan tämä vaikuttaa lähinnä vain siten, että melkein kaikki kaverit on jossain reissussa. Itse olen töissä pyhtätkin, mutta kyllä se minunkin aika matkustaa tulee. Ja taitaa tulla jo ensi viikolla. Ja sitä seuraavalla. Ja sitä seuraavalla vähän kanssa.

Viimeaikoina illat on menneet ihan Lostia seuratessa ja gradua puoliksi tietoisesti välttelemällä. Jospa sitä tänään tai huomenna jatkais taas. Lostissa olen jo toisen kauden puolessa välissä. Pitänee kohta alkaa etsimään jo kolmatta kautta. Jotta sunnuntai ei olis mennyt ihan löhöilyksi niin kaupunkiin jääneiden kanssa käytiin FRIMissä päivä kävelyllä. Sehän on tässä lähellä sijaitseva sademetsän tutkimusalue, jossa kävin jo viime vuonna.

From FRIM 06

Jotta reissu ei olisi liian helppo, autosta puhkesi rengas jo menomatkalla. Onneksi lähellä sattui olemaan kiinalaisten pitämä rengasliike, josta saatiin sitten uusi rengas tilalle. Kuvassa Fabien näyttää kykyjänsä renkaan vaihtajana. Ranskan Alppien asukkaana tämä kertoi, että heilläpäin vaihdetaan usein eri renkaat talveksi. Seuraavaksi ihmeteltiin kun auton kiihtyvyys on ollut koko päivän vähän heikko. Mitään muuta vikaa ei keksitty kuin kyydissä olevat kolme eurooppalaista, jotka kukin painavat ainakin kahden aasialaisen verran.From FRIM 06


En ole ihan varma kenen idea oli ottaa leija metsään, mutta pakkohan sitä oli kokeilla kun vähän sattui tuulemaan.

From FRIM 06

Sademetsässä kun ollaan niin myös lehdet ovat hieman keskiverto rauduskoivua järeämpiä. Kuvassa on minun jalka, johon on jopa Suomesta vaikea löytää sopivia kenkiä.

From FRIM 06

Tauko paikalla. Eväänä paistettuja nuudeleita ja banaanikakkua.

From FRIM 06

Mitä merkillisin oksa keskellä polkua.

From FRIM 06

Alueella on myös leirintä alue. Ei vain millään onnistuttu keksimään, että mitenkä sinne pitäisi mennä. Ilmeisesti pitäisi käydä ostamassa polkupyörä, jotta sinne voisi mennä kaikki sääntöjen mukaan.

Ei kommentteja: